A Touch Of Ruin

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 13:56

𝑨 𝑻𝒐𝒖𝒄𝒉 𝑢𝒇 π‘Ήπ’–π’Šπ’

𝑺𝒄𝒂𝒓𝒍𝒆𝒕 𝑺𝒕. π‘ͺπ’π’‚π’Šπ’“π’† 

β˜… 4,5/5

 

Synopsis

----

 

In 'A touch of ruin' – het tweede deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair – is Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. De daaropvolgende mediastorm dreigt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig neemt ze het heft in eigen handen en sluit ze deals met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nooit heeft gekend en een verpletterend verlies, vraagt Persephone zich af of ze echt Hades’ koningin kan worden.

 

———

 

"A Touch of Ruin" door Scarlett St. Clair is het tweede boek in de Hades x Persephone serie, een moderne hervertelling van de klassieke Griekse mythe. Het boek blijft de complexe relatie tussen Hades en Persephone verkennen en combineert romantiek, mythologie en urban fantasy.

 

St. Clair's schrijfstijl is boeiend, en ze doet uitstekend werk door een levendige wereld te creëren die de essentie van de Griekse mythologie weergeeft en er een frisse, moderne twist aan geeft. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben verschillende persoonlijkheden die ze herkenbaar en intrigerend maken.

 

Het verhaal is gevuld met wendingen, waardoor je wederom op het puntje van hun stoel blijft zitten. Het duikt dieper in de uitdagingen waarmee Hades en Persephone worden geconfronteerd terwijl ze navigeren door hun relatie en de machtsstrijd van de onderwereld. De romantische spanning tussen de twee is nog altijd voelbaar, en hun chemie blijft voor mij een hoogtepunt van de serie.

 

De impulsieve beslissingen en keuzes van Persephone, op basis van haar emoties, hebben helaas ook consequenties die ze vaak niet goed overziet.

Waar ik veel gemengde reacties las over deze keuzes die ze maakt, vond ik het alles behalve storend en meer de realiteit. Natuurlijk heb ik haar ook verscheidde keren wel een schop onder haar kont willen verkopen en hardop lopen zuchten en steunen, maar laten we natuurlijk niet vergeten dat ze  toch “ineens” een heel ander leven instapt en afscheid moet nemen van haar oude.

Ik vond het ergens wel een hele mooie boodschap en daarmee heb ik ook bij de laatste hoofdstukken flink wat tranen gelaten.  

 

"A Touch of Ruin" verdiept zich iets meer in de politiek en fijne kneepjes van de onderwereld. Voor degenen die van een mix van romantiek en mythologie houden, is dit boek een waardevolle aanvulling op de serie. 

 

Shoutout naar Zomer & Keuning voor het toesturen van dit prachtige recensie exemplaar πŸ“• 

 

Heb jij dit boek ook gelezen?

 

Wat vind je van het tweede deel of de serie in het algemeen? Let me know!

 

Liefs Anna 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.